Gondolkodom, tehát de minek ennyire összevissza?

Dumcsi

Dumcsi

Jobboldali sajtó létezik még egyáltalán?

2017. február 24. - kikicsodamimicsoda

Az Orbán-rezsim sárba tiporja a sajtószabadságot. A kormányközeli médiumok agresszív módon  terjeszkednek, és felzabálják a véleménynyilvánítási jog maradékát is. Ellenzéki politikusoknak és véleményformálóknak ebben az országban megszólalási lehetőség aligha adódik........................Erről szól a fáma......................Ehhez képest teljességgel úgy érzem, lassan már nagyítóval kell keresnem az értékrendemmel kompatibilis, konzervatív, színvonalas jobboldali véleményvezéreket.

20120612-orban-arcai-orban-viktor.jpg

Ha nagyon muszáj, jobb híján jobboldalinak vallom magamat, ennek ellenére mindig is igyekeztem oldalsemleges módon tájékozódni a közéletről, politikáról, a világ eseményeiről.

Szerettem a HírTV-t már akkor, amikor azok még javában rémhírtévének aposztofálták, akik most ott pöffeszkedve szónokolnak arról, hogy ebben az országban nincs szólásszabadság. Ugyanúgy mindig kíváncsi voltam az ATV nézőpontjára is, az más kérdés, hogy zömében megfájdult a fejem az ott tapasztalható szűklátókörű egyoldalúságtól. Az ATV a balosok kormányzása idején sem volt mással elfoglalva, mint a FIDESZ és Orbán elemzésével, holott az akkor kormányon lévő társulaton igazán lett volna mit kritizálni. Az ATV mértékadó véleményformálóiban soha nem az zavart a legjobban, amit, hanem ahogyan beszéltek a világról. Számomra taszító volt az általuk alkalmazott fennhéjázó hangnem, amely napjainkra teljesen otthonossá vált a HírTV-ben.

Az ominózus G-nap után sem pártoltam el Simicska csatornájának nézőtáborából, hisz előtte is pont azt szerettem benne, hogy kormánykritikát is kaptam, de kulturált formában. A jobboldalinak tekinthető értelmiség képviselői közül sokan számomra szimpatikus objektivitással nyilvánultak meg már akkor, mielőtt ezt számukra megparancsolták. A G, azaz gerincváltó nap után bekövetkező arculatváltás következtében hiteltelenné vált szereplőkre ( legyen az vendég, vagy ott dolgozó ) már nem vagyok kíváncsi. Számomra nem mértékadó annak a véleménye, aki központi utasítás hatására a korábbi önmagát gyökeresen megtagadja.

A balosok azt állítják, hogy nagy duzzogva azért költöztek a HírTV-re, mivel az ATV hirtelen történt pálfordulás következtében immáron a kormány szekerét tolja. A mai napig tallózok az ATV politikai műsoraiból, de a hangvétel egy cseppet sem változott azt leszámítva, hogy már nem látni Bolgár Gyűlölködő Gyuri bácsit.

Szóval akkor leltározzunk. Készleten van a HírTV, ahol napjainkra kedvére melegedett meg a liberális értelmiség krémje. Azokban a műsorokban, ahol még kívánják annak látszatát őrizni, hogy jobboldalinak aposztrofált véleményformálót is megszólaltassanak olyan vendégek ülnek, akik türelmesen elhallgatják a kormány elvtelen formát öltő ostorzását, vagy még csak palástolni sem próbálják, hogy ugyanúgy a liberálisok táborába tartoznak. Az ATV köszöni szépen változatlanul szapulja a kormányt teljes mellszélességgel.  Az Echoban is alaposan fel van adva a lecke a jobbosok számára nem egy műsorban, hogy egyáltalán térjogosultságot szerezzenek a mondandójuknak. A kereskedelmi tévéket szívem szerint nem szelektálnám politikai hovatartozásukat illetően, mert azok híradásai egészen addig, amíg az RTL Klub rá nem zendített az évek óta szűnni nem akaró mészároslőrincezésre, azelőtt főként kocsitörésekkel és karambolokkal voltak elfoglalva.  A nagy megmondók kedvelt célpontja az M1, azaz a migráns1 adó. Személy szerint nagyon jó ötletnek tartottam a csatornák tematikus szétválasztását. Ha híreket szeretnék hallgatni, akkor tudom, hogy nem futok bele a Szomszédok kétezredik ismétlésébe, mert azt az M3 tűzi műsorra.

Bevallom őszintén, a nyomtatott sajtó politikai kínálatát nem fogyasztom, helyette az internetes portálokat látogatom rendszeresen. Ma viszont egy kicsit besokalltam. A Mandinert olvasom a legszívesebben, mert az általuk összeállított felhozatalban jobbról és balról is kerülnek cikkek a választékba, illetve nagyon tetszik, hogy az olvasók véleménye hangsúlyos azzal, hogy minden cikk végén ott virít a tetszikelők és ellenérzésüket kifejezők száma. Ez a bértollnokok számára is egy jó visszajelzés lehet arra nézve, hogy bár megkapják az aktuális firkálmányukért a marék pénzt, de a köz adott esetben másképp vélekedik a produktumukról. A mandiner kommentelői közösségét is kedvelem. Ha időm engedi, szívesen olvasgatom a hozzászólók véleményeit, mivel kellően sokan meghaladják a trollszintet. Az utóbbi időkben viszont azt tapasztalom, hogy még a Mandiner által összeállított felhozatal is zömében ellenérzéseket vált ki az olvasókból. A saját istállójuk fiatal versenyzőiként jegyzett szerzők pedig olyan fércmunkákat közölnek, amelyek nemhogy érett, vagy éppen ösztönös bölcsességtől vezérelt világlátásról nem tanúskodnak, de még különösebb íráskészség meglétéről sem tesznek tanúbizonyságot.

Oké, Hangadó Sajtósok! Ez van! Ám legyen! Tegyétek mindenért Orbánt felelősnek! Még csak véletlenül se emeljétek ki, hogy ebben az országban az igen csak gyötrelmes bérek ellenére az emberek nagy része becsületes, és töretlenül a rendben való létezést és boldogulást preferálja! Nem, ne is ismerjétek el, hogy az Európában egyre vészjóslóbban kibontakozó káosz ellenére ez a kormány megteszi azt, amit a háttérhatalom által jelentett mindenkori prés ellenére meg lehet tenni a kiegyensúlyozott életkörülményekért! Oké, ignoráljátok nyugodtan a kormány hatalmas igyekezetét a stabilitás és kiszámíthatóság megteremtésére! Hazudjatok kedvetekre bármit, csak azt ne mondjátok, hogy ebben az országban nincs szólásszabadság! Ti magatok vagytok a meglétére a legékesebb bizonyíték!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr2812286717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása