Gondolkodom, tehát de minek ennyire összevissza?

Dumcsi

Dumcsi

Elég a művészféle közszereplők pocskondiázó megnyilvánulásaiból!

2017. május 15. - kikicsodamimicsoda

Művészkéim! Nincs itt semmi riadalom, mű vész csupán az, amit ti sorra-rendre vizionáltok.

Pedig nektek aztán sokkal inkább fenékig tejfel mifelénk az élet, mégis mindig pont a ti zokogásotok hallik az égig élhetetlen ország, körülmények, az érvényesülési lehetőség hiánya miatt! Megmosolyogtató.

geszti.jpg

Most éppen Geszti kezdett rá az aktuális kormányszapuló sirámaira.... Tőle tudjuk

Megsértődni nem akkor kell, amikor okunk van rá, hanem amikor lehetőségünk.

Kormányt szapulni Gesztinek oka nincs, de lehetőséget nem rest rá keríteni. Bizonyára hiányt szenved lehetőségekből, érvényesülési térből, azon emberek szeretetéből és tiszteletéből, akiknek nagy részét bizony sértik a kijelentései.

Persze Nagy Ervin, színművész is bátran vállalhatja az ország miniszterelnökéről való véleményét, miért is ne? De talán azt sem árt elfelejtenie, hogy reflektorfényben élő közszereplőként a szavai sokszorosan nyomnak a latba egy hétköznapi emberéénél.

marieclaire.png

Egyszerűen vállalni kell annak a következményét, ha valaki több millió honfitársát holmi vidéki bunkóként aposztrofálja, akik ahhoz is ostobák, hogy felelősségteljes döntést hozzanak, amikor az ország vezetése céljából szavaznak bizalmat egy politikusnak. Számomra a hozzá hasonló közszereplők többé méltatlanok a figyelemre...

Nagy Ervin, Kincsem! Tőlem aztán nem számíthatsz sem mozijegy, sem színházjegy árára. Ha a TV képernyőjén tűnsz fel, akkor pedig azonnal elkapcsolok. Tudod, majd Bajnai, az egyébként nem budapesti, hanem bajai kultúrlény minden bizonnyal akár egymaga megtölti a nézőteret, amikor te és a hozzád hasonlók közönségre vágynak...

9368537_a3b9b0b81b28043726b6a00302b17609_wm.jpg

És még hány hozzá hasonló akad? Például Kulka János, aki élen jár a nemzeti kormány kritizálása terén. Még éppen alig kezdett felépülni a strokeból, amikor már neki tulajdonítható FIDESZ bírálatot lehetett olvasni.

Ne felejtkezzünk meg a temérdek állami pénzből támogatott, neves kitüntetésekkel díjazott filmcsinálóinkról sem, akiknek még ki sem hűlt a trófea a kezükben már a "hazájukat" szidalmazták a külföldi sajtóban!

vago-gyurcsany-kolozsvaros_ro.jpg

Az Orbán-fóbiás Vágó István talán az egyedüli, aki önmaga írta ki magát a tévés szerepköréből, helyette főállású Gyurcsány-imádóvá avanzsált. Őt ezért még némileg tisztelni is tudom, nem úgy, mint azokat, akik elvárják a nézők szeretetét és tiszteletét úgy, hogy közben közülük sokak érzéseit, értékrendjét, világnézeti képét degradálják.

A Heti Hetesben súlyos gázsival díjazott művészek az éllovasok e téren. Hosszú éveken keresztül, horribilis összegekért süketeltek arról, mennyire rossz létezni a FIDESZ-érában. Ja, és mellesleg, amikor nem a FIDESZ-kormány regnált akkor is őket szapulták...

20151022nagy-ervin.jpg

Tudjuk! FIDESZ kormányzás alatt cefet nagy diktatúra van, mindenki szenved a szólásszabadság hiánya miatt, csak éppen ha távoli vidéken akad egy a nemzeti érzelmeit nyíltan vállaló művésztársuk, akkor azt hordában kezdik ki a fent említett egyedek.

Michael J Fox szavait idézve

A színház (...) a kölcsönös megtévesztésen alapszik. Az előadó úgy tesz, mintha nem saját maga, hanem másvalaki volna, a közönség meg önként aláveti magát a megtévesztésnek. Ebben a pimasz játékban mindkét fél megalázza magát, mert hagyja, hogy palira vegyék.

Bárcsak ti, mű-vészek úgy vennétek bennünket palira, ahogyan az eredeti megállapodásunkban arról közösen határoztunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://dumcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr2612507105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása