Gondolkodom, tehát de minek ennyire összevissza?

Dumcsi

Dumcsi

A papagáj, a kalitka, meg az összkomfortérzet

2016. július 17. - kikicsodamimicsoda

- Tyutyuuuuuuuuuu! Tutyukaaaa!

-Tyutyu gyereeeee! Naaaaa, gyere ideeeee!

A szomszédos család apraja-nagyja már vagy fél órája szólongatja a rácsos lakhelyéről önmagának önkéntes eltávot kiutaló madárkát. Az utcán felsorakozva reménykednek abban, hogy Tyutyuka jobb belátásra tér. A kalitkát hol csábítóan lóbálják, hol a kerítés lábazatára helyezik.

rybak-kreslo-kokteyl-popugay.jpg

- Tyutttyyyuuuuu! Gyereeeeeee! Tyutyukáááááám!

A zenei aláfestés sárgarépa-deficites füttyfürütty, amely a papagájt a legkevésbé sem hatja meg. A família szószólója a nagyi, aki helyből, nekifutás nélkül gügyögési világrekordot dönt. Ha a hangszínét kellene jellemeznem, olyan vejökölbeszorító tónusú. Szilárd meggyőződésem, hogy a két szótagú madárnév egyéb módon nem lenne nyomatékosítható, a mama tarsolyában már nem akad aktivizálható hanghordozás.

- Tyuuuuuttttyúúúúúúúúúúúú!

A remény utolsó tartalékait mozgósítva, a gellért-hegyi Szabadság-szobor pálmafaágtartó pózát kalitkával imitálva rukkol  elő a végső érvvel.

-Tyutyuuuuuu! Gyere haza a kalitkádba! Meglátod milyen jó lesz maaaaajd! Újra itthon, Tyuttyuuuuuuu!

Jó, a díszmadarat valójában Pityunak hívják, de a személyiségi jogaira való tekintettel álcázom a valós kilétét. Szóval, a papagájmotivációs szokásrendszer analfabétájaként nem tudom, mit gondoljak! Vajon Pityu alias Tyutyu számára ez lenne a meggyőző érv? 

Mikor jöhet el az Isten szabad ég alá szánt bármelyik létezője életében az a pont, amikor a kalitka rácsai jelentik az otthont?  A papagájok lennének a kivételek?

szegedilive.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dumcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr438897344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása